به نام خدای مهربون

پیشاپیش سال نو رو به همه تبریک می گم

امیدوارم که سال خوبی رو پشت سر گذاشته باشید و سال خیلی خوبی هم در انتظارتون باشه و به هرچی که دوست دارید برسید

براتون تعطیلات خوبی رو ارزو میکنم و و شما رو به استانمون خوزستان دعوت می کنم

بابت اینکه چند وقته  نمی تونم  به وبلاگ هم برسم معذرت میخوام

این  ترم درس هامون خیلی سخته امیدوارم که همه پاس بشن از جمه: طراحی اجزا 1  و  ارتعاشات و دینامیک ماشین و مکانیک سیالات 1 و ...

خدانگهدار

 

پنج شنبه 29 12 1387 19:55

خیلی طبیعی و بدیهی است که سر آدمی که اطلاع ندارد کلاهی گذاشته یا برداشته شود. مثال بارز این ماجرا به لپ‌تاپ‌هایی مربوط می‌شود که از پردازنده‌های دوهسته‌ای استفاده می‌کنند. در بازارهای جهانی دوگونه لپ‌تاپ با پردازنده دوهسته‌ای با نام‌های Dual Core وCore 2 Duo عرضه می‌شود که در ظاهر اختلاف مختصری با هم دارند اما به قیمت‌ها که نگاه می کنید تفاوت‌ها بیشتر جلوه می‌کنند. از این رو در این فرصت قصد داریم مختصری در این باب صحبت کنیم .

 

پردازنده‌های Dual Core

شاید می‌دانید پردازنده‌های کنونی بازار از یک هسته تا چهار هسته را شامل می‌شوند. بین مدل‌هایی که در لپ‌تاپ‌ها مورد استفاده قرار دارد با مدل‌هایی که به طور اختصاصی در دسک‌تاپ‌ها مورد بهره برداری واقع می‌شود تفاوت‌هایی وجود دارد که اصلی‌ترین آن به میزان مصرف انرژی مربوط می‌شود.

این را هم گفته باشم که پردازنده‌های مخصوص لپ‌تاپ یا تک هسته‌ای هستند یا دوهسته‌ای و مدل‌های سه هسته‌ای و چهارهسته‌ای در این وادی یافت نمی‌شوند. این را هم بگویم که چندین سال پیش رسم بود که از برخی پردازنده‌های مخصوص دسک تاپ روی لپ‌تاپ‌ها نیز استفاده می‌شد که این رویه شکرخدا در روزگار ما در حال فراموشی است.

اما هر پردازنده‌ای که از دوهسته پردازشی (Core) تشکیل شده باشد را دوهسته‌ای (Dual Core) خطاب می‌کنند از این رو این اصطلاح Dual Core به نوعی اصطلاحی عام است که شامل مدل‌های دوهسته‌ای Intel، AMD و حتی VIA می‌شود.

sony laptop

مشکلی که در ابتدای صحبت بدان اشاره کردم از همین جا نشأت می‌گیرد. همانطور گه گفتیم، شرکت Intel از دو نوع مختلف پردازنده دوهسته‌ای در لپ تاپ‌ها استفاده می‌کند. در واقع Intel مثل همیشه زرنگی کرده و عنوان عام Dual Core را به مدل Pentium چسبانده است. به بیان دیگر اگر روی بدنه لپ‌تاپ عنوان Intel Dual Core قید شده بود، بدانید که با یکی از مدل‌های Pentium Dual Core طرف هستید. مدل‌های این خانواده با T2060، T2080، T2130 و همچنین T2310، T2330، T2370، T2390، T2410، T3200 و T3400 نامگذاری شده‌اند. قرار است مدل جدید Pentium T4200 نیز به زودی در لپ‌تاپ‌ها استفاده شود.

موضوع این نوشتار دلالت بر ضعف این پردازنده‌ها ندارد اما بر این موضوع تاکید دارد که مواظب باشید آنها را به جای پردازنده‌های Core 2 Duo نخرید.

قیمت لپ‌تاپ‌هایی که از این خانواده پردازشی استفاده می‌کنند به طور معمول بین مدل‌های Celeron و Core 2 Duo قرار دارد و استفاده از آن به صراحت مطلوب‌تر از مدل‌هایی است که از شبه پردازنده‌های Celeron بهره می‌برند.

این را هم بگویم و ختم کلام که در لیست نام مدل‌هایی که در بالا بدان اشاره شده است هر چه به انتهای لیست نزدیک شوید با مدل‌های قوی‌تر مواجه خواهید شد و توصیه می‌کنم بی خیال سه مدل اول شوید.

دسته ها : اموزش
چهارشنبه 28 12 1387 13:7

بیشتر از نود درصد تلویزیون‌های دیجیتال امروزی با استفاده از فناوری‌های ال‌سی‌دی یا پلاسما ساخته می‌شوند. یکی از نکاتی که شاید برای بسیاری از کاربران نامفهوم باشد، فرق دقیق این دو فناوری با یکدیگر است. مخصوصاً اگر شما تمایل به خرید مدل‌هایی با اندازه بزرگ‌تر از چهل اینچ را داشته باشید، خواهید دید که هر شرکتی معمولاً هم مدل ال‌سی‌دی و هم مدل پلاسما را در آن اندازه تولید کرده است. سعی می‌کنیم در این مقاله تا حدودی تفاوت‌های ال‌سی‌دی و پلاسما را با یکدیگر مقایسه و مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم.

ال‌سی‌دی یا پلا‌سما؟!

تفاوت در کیفیت تصاویر

‌کنتراست تصویر و سطح رنگ مشکی

در ال‌سی‌دی‌ها یک منبع نور مجزا که در واقع یک لامپ فلورسنت است، وجود دارد که این نور با گذشتن از داخل کریستال مایع و فیلتر رنگ تغییر وضعیت داده و به چشم ما می‌رسد. مشکلی که در ال‌سی‌دی‌ها به وجود می‌آید، در مورد رنگ مشکی است.

وقتی یک سلول باید رنگ مشکی تولید کند، در واقع باید جلوی عبور این نور را بگیرد تا رنگ کاملاً مشکی به چشم بیننده برسد. ولی این عمل به خاطر نور پس‌زمینه که همواره وجود دارد، به طور صددرصد موفقیت‌آمیز نیست و سطح رنگ مشکی در آن‌ها کاملاً دقیق در نمی‌آید. هرچند با پیشرفت فناوری این مسئله مدام در حال بهبود یافتن است، ولی به هر صورت هنوز ال‌سی‌دی‌ها در این مورد ضعف دارند.

برخلاف ال‌سی‌دی، در پلاسما نور پس‌زمینه وجود ندارد و هر سلول خود نور مورد نیاز را تولید می‌کند. بنابراین تنها با خاموش کردن سلول مربوطه می‌توان به سطح مناسبی از رنگ مشکی رسید. به‌خاطر همین موضوع کنتراست تصویر (درجه اختلاف میان تاریک‌ترین و روشن‌ترین رنگ) در پلاسما بسیار بیشتر از ال‌سی‌دی است و از این جهت پلاسما برنده است.

 

‌وضوح

هر دو فناوری وضوح‌های بالا را پشتیبانی می‌کنند، با این تفاوت که در ال‌سی‌دی‌هایی با اندازه کوچک هم امکان ایجاد وضوح‌های بالا بیشتر وجود دارد. در پلاسما وضوح‌هایی همانند 1080p تنها در اندازه‌های بزرگ پنجاه اینچ به بالا یافت می‌شود. در صورتی که در ال‌سی‌دی حتی در مدل‌های 42 یا 45 اینچ هم شاید این وضوح را بیابید (برنده: ال‌سی‌دی/ پلاسما).

 

‌زاویه دید

یکی از مشکلات ا‌ل‌سی‌دی که پاشنه آشیل آن‌ها به شمار می‌رفت، زاویه دید بود. وقتی شما از کناره‌ها یا بالا و پایین به تصویر تلویزیون نگاه می‌کردید، دارای سطح روشنایی و رنگ متفاوت بود.

این مسئله اکنون تا حدود زیادی حل شده و شما می‌توانید تلویزیون‌هایی با زاویه دید  178 درجه (89 درجه از هر طرف) در بازار بیابید. در مورد تلویزیون‌های پلاسما این مسئله کمتر وجود دارد و ساخت مدل‌هایی با زاویه دید بیشتر در آن‌ها راحت‌تر است. بنابراین در این مورد هم فعلاً پلاسما برنده است (برنده: پلاسما).

 

‌عمق تصویر

به خاطر فناوری ساخت (به خصوص وقتی شما از تصاویر HD برای پخش استفاده می کنید)، نتیجه حاصل روی پلاسما سه بعدی و عمیق‌تر به نظر می‌آید. تصاویر در تلویزیون‌های ال‌سی‌دی اندکی تخت‌تر به نظر می‌رسند. هرچند این مسئله هم تا حدی به سلیقه و البته مدل تلویزیون بستگی دارد (برنده: پلاسما).

 

‌روشنایی تصویر

همان‌طور که در بالا اشاره شد، در ال‌سی‌دی از یک منبع نوری جداگانه برای ایجاد نور استفاده می‌شود که می‌توان میزان نور آن را به سادگی با توجه به محیطی که تلویزیون در آن قرار دارد، کم یا زیاد کرد. در صورتی که در پلاسما هر سلول نور مورد نیاز خود را تولید می‌کند. به همین خاطر در محیط‌های پرنور و در فضای آزاد ممکن است دیدن تصاویر تلویزیون‌ها پلاسما اندکی سخت‌تر باشد. به همین جهت اکثراً از ال‌سی‌دی به عنوان تلویزیون‌های تبلیغاتی  یا در محیط‌های پر نور استفاده می‌کنند (برنده: ال‌سی‌دی).

ال‌سی‌دی یا پلا‌سما؟!

تفاوت در امکانات

Burn-In

یکی از مشکلات پلاسما امکان ایجاد Burn-In در تلویزیون است. به این معنی که اگر یک تصویر ثابت برای مدتی طولانی روی صفحه تلویزیون باقی باشد، ممکن است شبحی از آن تصویر همواره باقی بماند. البته از آن جایی که تصاویر تلویزیون معمولاً متحرک‌اند، این مسئله بیشتر در مورد آرم‌های شبکه‌های تلویزیونی در گوشه‌ها اتفاق می‌افتد.

البته Burn-In با پیشرفت فناوری ساخت دیگر یک معضل نیست و بسیاری از تولیدکنندگان در تلویزیون‌های خود این مسئله را با قرار دادن امکاناتی همانند Anti-Burn برطرف کرده‌اند. در ال‌سی‌دی ها هم مسئله پیکسل سوخته همانند صفحه‌نمایش‌های ال‌سی‌دی وجود دارد، ولی به علت اندازه بزرگ‌تر تلویزیون نسبت به صفحه‌نمایش، حرکت و تغییر رنگ دائم و همچنین فاصله دورتری که شما از تلویزیون قرار می گیرید، حتی در صورت وجود چند عدد از آن‌ها چندان آزار‌دهنده نخواهند بود (برنده: هرچند با پیشرفت فناوری ساخت این مسئله مدام در حال کمتر شدن است، ولی به هر صورت برنده ال‌سی‌دی است که اساساً این مشکل را ندارد).

 

‌پخش تصاویر با حرکت سریع

در ال‌سی‌دی‌ها برخلاف پلاسما مشکل زمان پاسخ‌دهی وجود دارد. یعنی مدت زمانی طول می‌کشد تا ال‌سی‌دی بتواند یک فریم را جایگزین فریم قبلی کند. این مسئله باعث می‌شود به هنگام پخش تصاویری که دارای صحنه‌هایی با حرکت سریع هستند، سایه‌ای از فریم قبلی روی صحنه باقی بماند. البته این مسئله هم به مرور در حال بر طرف شدن است و با ساخت مدل‌هایی با زمان‌های پاسخ‌دهی کمتر از هشت میلی‌ثانیه نگرانی‌ها از این بابت کمتر شده است. پلاسما به خاطر فناوری خاص خود اساساً این مشکل را ندارد (برنده: پلاسما).

ال‌سی‌دی یا پلا‌سما؟!

‌امکان استفاده در ارتفاع

تغییر ارتفاع در کار ال‌سی‌دی‌ها اختلالی ایجاد نمی‌کند. به همین خاطر است که شرکت‌های هواپیمایی در هواپیماهای خود از ال‌سی‌دی استفاده می‌کنند.

در ارتفاع‌های بالاتر از 6500 پا کم شدن فشار هوا باعث ایجاد نویز در تلویزیون‌های پلاسما می‌شود که ممکن است چندان مورد پسند نباشد. به همین خاطر در ارتفاع‌های بالا سعی می‌شود از تلویزیون‌های ال‌سی‌دی استفاده شود (برنده: ال‌سی‌دی).

 

‌طول عمر

یکی از نکاتی که سازندگان ال‌سی‌دی تبلیغ می‌کنند، طول عمر آن‌ها است که تا حدود شصت هزار ساعت کار می‌کند. در واقع طول عمر ال‌سی‌دی مدت زمانی است که میزان نور پس زمینه آن‌ها به نصف کاهش پیدا کند.

در پلاسما به خاطر این‌که وظیفه تولید نور بر عهده هر سلول است و این کار از طریق فسفرهای داخل آن صورت می‌گیرد، نیمه‌عمر پلاسما را مدت زمانی در نظر می‌گیرند که درخشندگی این فسفرها به نصف کاهش پیدا کند.

در مدل‌های جدید پلاسما هم سازندگان معمولاً طول عمر شصت هزار ساعت را تبلیغ می‌کنند (برنده: بستگی به مدل، شرکت سازنده و کیفیت ساخت هردو می‌توانند برنده باشند).

 

‌اندازه

ساخت پلاسما در اندازه‌های کوچک چندان به صرفه نیست. به همین خاطر شما مدل‌های پلاسما را در اندازه‌های بالای 42 اینچ مشاهده می‌کنید. برعکس آن ساخت ال‌سی‌دی در اندازه‌های بزرگ هم هزینه بسیار بیشتری را می‌طلبد. به همین خاطر برای اندازه‌های زیر چهل اینچ ال‌سی‌دی و برای اندازه‌های بالای شصت اینچ پلاسما انتخاب می‌شود (برنده: در این مورد هم با توجه به خصوصیات هر دو مدل برنده‌اند).

 

‌مصرف توان

ال‌سی‌دی به خاطر منبع نور جداگانه‌ای که دارد، برای تولید نور انرژی زیادی صرف نمی‌کند. در صورتی که پلاسما انرژی بیشتری می‌طلبد که معمولاً  دو برابر ال‌سی‌دی است. به همین خاطر اگر مصرف انرژی اهمیت زیادی برای شما دارد، ال‌سی‌دی برنده است (برنده: ال‌سی‌دی).

 

‌برنده نهایی

به نظر می‌رسد که هر دو رقیب در امتیازها با هم مساوی هستند. در دنیای واقعی نیز شرایط به همین گونه است و با قطعیت نمی‌توان گفت که کدام‌یک بر دیگری برتری دارد. اگر به دنبال یک تلویزیون خانگی هستید، LCD گزینه بهتری است. اصولاً تلویزیون‌های پلاسما برای مصارف خانگی ساخته نشده‌اند. اما اگر دنبال یک تلویزیون با اندازه بزرگ و کیفیت عالی برای یک سالن کنفرانس، سالن‌های عمومی و سالن بزرگ خانه خود می‌گردید، پلاسما را توصیه می‌کنیم. اولویت‌های شما تعیین می‌کند که از کدام یک استفاده کنید و کدام یک بر دیگری برتری دارد.

 

منبع: نشریه عصر شبکه

دسته ها : ترفندستان
چهارشنبه 28 12 1387 13:5
متقاضیان ثبت اختراع در کشور جمهوری اسلامی ایران باید به اداره مالکیت صنعتی واقع در تهران- خیابان قائم مقام فراهانی- بالاتر از خیابان شهید مطهری-پلاک 222 مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند. هر شخصیت حقیقی یا حقوقی که مدعی ابداع محصول صنعتی جدید باشد و یا وسیله جدیدی کشف نماید یا راه و روشی را برای بدست آوردن یک نتیجه یا محصول صنعتی کشف نماید، می تواند مورد اختراع خود را به ثبت رسانده و گواهی ثبت اختراع دریافت نماید.
در ایران ثبت اختراع به صورت اعلامی صورت می پذیرد. اعلامی بودن ثبت بدین معناست که اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی می تواند بدون بررسی طرح ارائه شده در خصوص جدید بودن اختراع آن را به ثبت برساند و تنها شرط آن این است که شخصی یا شرکتی قبلاً این مورد اختراع را در ایران به ثبت نرسانده باشد.
البته باید خاطر نشان کرد که گواهی ثبت اختراع در ایران به هیچ وجه برای قابل استفاده بودن و یا جدید بودن و یا حقیقی بودن اختراع سندیت ندارد.
مواردیکه را که در ایران نمی توان به ثبت رساند عبارتند از:
1-نقشه های مالی 2 - اختراعاتی که مخالف نظام عمومی و برخلاف عفت عمومی باشد 3- فرمول و ترکیبات دارویی
در کلیه مراحل ثبت اختراع در ایران حضور خود شخص متقاضی الزامی نمی باشد، بلکه وکیل قانونی او نیز می تواند مدارک لازم را تهیه و تکمیل نماید. در این صورت باید تقاضانامه همراه با اصل وکالتنامه با رونوشت یا فتوکپی برابر اصل شده ضمیمه اظهار نامه گردد.

متقاضی ثبت اختراع در ایران باید مدارک ذیل را جهت تشکیل پرونده ارایه کند:
1) فرم های مربوط به ثبت اختراع (اظهارنامه): این فرمها که در اصطلاح ثبت اظهارنامه خوانده می شوند جزو اوراق بهادار کشور می باشند. متقاضی ثبت اختراع این فرمها را از واحد گردش اوراق بهادار مستقر در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی در سه نسخه تهیه و آن را تکمیل و امضا می نماید. این فرمها باید به زبان فارسی تهیه و تنظیم شوند در شرایطی که متقاضی نتواند فرمها را به زبان فارسی برگرداند باید متن کامل آن را به زبان انگیسی یا فرانسه تهیه و خلاصه ای از طرح را به زبان فارسی تهیه نماید. از آنجاییکه فرمهای اظهارنامه محل کافی برای درج کلیه موارد خواسته شده را ندارد لذا مراتب بصورت ضمیمه به اظهارنامه الصاق می گردد.

2) شرح فنی اختراع - توصیف اختراع: متقاضی ثبت در ایران باید مورد اختراع خود را در برگه های A4بطور کامل و با ذکر تمامی جوانب شرح دهد و سپس آن را در سه نسخه تهیه و ضمیمه اظهارنامه نماید.

3) نقشه های اختراع: هدف از تهیه این نقشه ها این است که شرح فنی اختراع یا توصیف اختراع بیشتر قابل فهم باشد. از نقشه، سه نسخه تهیه و ضمیمه اظهارنامه می گردد. در ترسیم نقشه ها باید نکات ذیل رعایت شود:
• نقشه ها باید با مرکب و از روی مقایس متری کشیده شود.
• متقاضی ثبت اختراع یا وکیل قانونی او باید ذیل نقشه ها را امضا نماید.
• نقشه ها باید در کاغذهای 34 سانتیمتر طول و 22 سانتیمتر عرض تهیه شود.
• در کشیدن نقشه ها باید فقط از یک روی کاغذ استفاده شود.

4. ادعای مخترع: در این قسمت متقاضی ثبت اختراع توضیحاتی در رابطه با چگونگی اختراع خود بیان می نماید. یعنی اینکه اختراع انجام شده چه مشکلی را حل می نماید و چه را ه حل جدیدی را ارائه می نماید. در این قسمت متقاضی باید سه شرط ثبت اختراع یعنی جدید بودن، ابتکاری بودن و صنعتی بودن مورد اختراع خود را بطور کامل توضیح دهد و همچنین میزان حمایت ناشی از حق ثبت اخترا ع را مشخص نماید. ادعای مخترع باید در سه نسخه تهیه و به امضای خود شخص یا وکیل قانونی او برسد و ضمیمه اظهارنامه شود

5) فتوکپی شناسنامه مخترع یا مخترعین

6) قبض صندوق اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی حاکی از پرداخت وجوه لازم


اما در مورد حمایت از مخترعین، سازمان صنایع و معادن به منظور حمایت از مخترعین ، ساز و کارهای خوبی را فراهم تموده است که با مراجعه به سازمان یا ادارات مرتبط، می‌توانید از کم و کیف آن مطلع شوید .

دسته ها : اموزش
پنج شنبه 8 12 1387 13:41
X